Известие

Collapse
No announcement yet.

Тракшън + ABS + Удивителен - що е то?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не нямат Емо... взели са някакъв от някъде си.. сложили са го но проблема е останал и са го махнали. Моя си ми го връчиха в ръцете. Сега карам без датчик.
    безплатни обяви
    Моята 166

Comment

Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
      Не нямат Емо... взели са някакъв от някъде си.. сложили са го но проблема е останал и са го махнали. Моя си ми го връчиха в ръцете. Сега карам без датчик.
      Аха .. кофти работа Доколкото знам от Пинко този във Ванто е много добър , дано помогне
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
      Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

айде и аз тука стискам палци
        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
          Аха .. кофти работа Доколкото знам от Пинко този във Ванто е много добър , дано помогне
          Абе той е добър, ама е много трудно да помогнеш след като някой е осрал работата. Тия в Италсервиз са срязали жиците на датчика и сега тлябва да се слага нов, въпреки че старият вероятно си е ОК. Такива направо да хванеш да млатиш по "умните глави"!

Сега без тоя датчик не може да се направи нито диагностика, нито нищо. Дори не може да се разбере какъв е истинския проблем!
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Тракшън + ABS + Удивителен - що е то?
            АБС-а и удивителната индикират проблем в спирачната система, но той може да е всякакъв, включително и механичен. Дори може да е проблем с някоя от помпите на съединителя, които ползват спирачната течност и ако изпуснат отнякъде, пада нивото на спирачната течност, а оттам - светят лампи.

Доколкото знам, лампата на тракшън контрола може да светне ако задните колела по някаква причина не се въртят - например при замръзнала ръчна спирачка. Другият вариант е, да свети заради показанията на датчиците за АБС-а, защото тя също ги ползва.

Това означава, че най-вероятно става дума за проблем в спирачната система, който може и да е елементарен.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Днес отидох във Ванто но без датчика диагностика не може да се направи така че от тази тема: http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...F7%E0%F1%F2%E8 отидох до Елин Пелин и от колегата Сотир (супер готин човек) купих въпросният датчик на цена от 60 лева. Нов е 230 лева + 20 дни доставка...
              След малко ще сложа датчика и да видиме.

П.П.
              Някой знае ли дали на края самият датчик трябва да има 3 ресни тъй като този който купих няма и е гладък а моят старият е със 3 реснички с края все едно е опирало нещо.
              безплатни обяви
              Моята 166

Comment

Колата е в Итал Сервиз от вчера - според тях проблема идва от постъпващи към компютъра некоректни данни от датчика на ABS-a.
                Нов около 300лв, втора ръка около 100лв.
                Чакам да го сменят за да се разбере наистина ли той е причината за светещите лампи...
                Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                И ако не е от него, кво праим? 300 лв + труд - на вятъра? Малко странен начин за откриване на причината...
                Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                ...Това със смяната на нещо, за да се види дали е от него, ми напомня на начина на действие в един "официален" сервиз, където навремето отидох като имах Ауди. Смениха ми датчик на Хоул - 600 лв. Проблемът си остана. "Ами значи е делко" - още 600 лв. Проблемът пак остана. "Ааа, значи е бензинова помпа" - 900 лв... И така, изръсих се ~ 2300 лв за кола, която съм купил за 7000 лв. Но най-интересното знаеш ли кое е? Проблемът пак остана.
                ... и как след като са ми сменили датчика с друг как проблема оставал и как трябвало да ми сменят и компютъра че можело и да се оправи разбираш ли...
                Искаше ми се да това да не се случва, но уви! Явно повечето "майстори" действат по този начин.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

...отидох до Елин Пелин и от колегата Сотир (супер готин човек) купих въпросният датчик на цена от 60 лева. Нов е 230 лева + 20 дни доставка...
                  След малко ще сложа датчика и да видиме...
                  Най-после позитивно развитие! Успех!

Баси, с такава тема във форума не ми трябват никви сериали
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Темата трябва да се казва - "По мъките на един алфист"
                    Така - сложихме датчика и... край... проблема го нема!
                    Така че искам да благодаря на Ники за съдействието с намирането на датчика и на Коки за напъствията.
                    Евала на такива хора!
                    безплатни обяви
                    Моята 166

Comment

колега май не четеш какво ти писах за датчика че от там идва проблема важното е че си оправил нещата
                      ALFA ROMEO 155 2.0 T.S.
                      ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Comment

Working...
                      X